EZ AZ OLDAL CSAK ELŐFIZETŐINK SZÁMÁRA ÉRHETŐ EL.

Hogyan tovább?

Gyakran Ismételt Kérdések

Ha még nem vagy előfizető

Abban az esetben, ha még nem vagy előfizetőnk, kérjük látogass el az ONLINE EDZÉSEK / OTTHONODBAN AZ EDZŐD oldalunkra és vásárold meg az ott elérhető csomagot.

Ha már előfizető vagy

Előfizetőink számára folyamatosan elérhető a rendszerünk. Ha mégis problémába ütköztél, akkor valamilyen technikai jellegű hiba merülhetett fel az alábbiak közül – ezeket kérlek ellenőrizd mielőtt jeleznéd felénk a hibát:

Kérjük frissíts rá az oldalra ctrl+F5 billentyű kombinációval egymás után párszor. Ez lehetővé teszi, hogy az oldalunk a böngésződben elmentett “sütik” használata nélkül töltődjön be. A legtöbb esetben ez megoldja azt a hibát, hogy nem látod az elérhető tartalmainkat.

Kérjük ellenőrizd, hogy az adott hónapban levonásra került-e a havi díj arról a bankszámláról, amelyről megvásároltad a csomagunkat. Abban az esetben, ha a havi díj levonásával valamilyen probléma merült fel, s rendszerünk úgy érzékeli, hogy nem lett kiegyenlítve a csomag havi díja, akkor korlátozzuk a hozzáférésed. Ez esetben kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az info115official@gmail.com email címen keresztül.

Minden előfizetőnknek javasoljuk, hogy lépjen be a 115Official Facebook-os csoportjába, ahol mindig naprakész információkkal szolgálunk az edzésekkel kapcsolatban, illetve itt lehet a legaktívabban kérdezni – ezt mindenképpen használjátok ki. Facebook csoportunk ide kattintva érhető el: 115 Family Group

Abban az esetben, ha a fentiek között nem találtál választ a kérdésedre, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot az info115official@gmail.com email címen keresztül.